1 краставица 2 с. л. извара 2 с. л. сирене 2 с. л. майонеза 1 ч. л. горчица 1 ч. л. лютеница сол на вкус
Начин на приготвяне:
1
| | Краставицата се нарязва на много тънки ленти с помощта на ренде, които леко се посоляват и се оставят, да поомекнат за 15-20 минути. |
2
| | Останалите продукти се смесват до получаване на хомогенна смес. Върху всяка лентичка от краставица се намазва пласт от сместа с дебелина от 2-3 мм и се завива на руло. |
3
| | Готовите рулца се подреждат в подходяща чиния и се украсяват с лютеница и майонеза.
Съвет: Същото предястие може да се приготви с тиквичка, вместо с краставица. |
|
|
Коментари
Постави коментар