Лесковачка плескавица
Необходими продукти:
една чаена лъжичка черен пипер
малко сол
700 гр. свинско мляно месо
2 бр. малки лютиви чушлета
100 гр.кромид лук
50 мл. извара
дафинов лист (1,2 листа)
1 скилидка чесън
300 гр.телешко мелено месо
малко сол
700 гр. свинско мляно месо
2 бр. малки лютиви чушлета
100 гр.кромид лук
50 мл. извара
дафинов лист (1,2 листа)
1 скилидка чесън
300 гр.телешко мелено месо
Начин на приготвяне:
Лукът и лютивите чушлета се нарязват на ситно и се смесват с мляното свинско месо. Към получената смес се прибавят черния пипер, скилидката чесън, дафиновия лист и телешкото месо. Меси се с ръце, до получаването на хомогенна смес. От получената смес се оформят кръгчета с дебелина около 1 см. Внимавайте с месенето на месото, то е хубаво омесено само когато се отделя от ръцете, без да залепва. Могат да се пекат на скара или да се пържат в тефлонов тиган, като се прибави и малко масло. Върху изпечените ( или изпържени ) плескавици се поставя малко от изварата, докато все още са топли, и така се сервират.
Коментари
Постави коментар