Торта *Три шоколада*
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 260 г бисквити
- 3 с.л. разтопено масло
- 1 л течна сладкарска сметана
- 500 мл прясно мляко + 2 с.л. прясно мляко
- 200 г черен шоколад
- 200 г млечен шоколад
- 200 г бял шоколад
- 75 г захар
- желатин (по 15 г на крем)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бисквитите се смилат на ситно и се смесват с маслото и 2 с.л. прясно мляко. Изсипват се в тортена форма (диаметър 26 см) и се притискат хубаво до оформяне на блат.
Смесваме сметаната и 500 мл прясно мляко. Разделяме на 3 равни част.
Слагаме първата част, заедно със захарта и черния шоколад на котлона и бъркаме докато се разтопи шоколада. Сваляме от огъня и прибавяме желатина (желатина първо се слага в малко студена вода да набъбне, после се слага на водна баня да се стопи и тогава се прибавя към крема). Изсипваме сместа върху блата. Оставяме в хладилника да стегне (около 2 часа). След като първия крем е стегнал напълно, приготвяме втория по същия начин, но с млечен шоколад. Изсипваме го внимателно върху първия крем и пак оставяме в хладилника да се стегне. След това приготвяме и крема с белия шоколад. Оставяме в хладилника за по-дълго време (около 4 часа). Отгоре се украсява по желание.
Смесваме сметаната и 500 мл прясно мляко. Разделяме на 3 равни част.
Коментари
Постави коментар