Макаронена салата с есенни зеленчуци
Продукти:
2 резена целина
6-8 розички карфиол
4-6 с. л. майонеза
1 с. л. горчица
2 с. л. зехтин
1 с. л. оцет
200 г шунка
- 200 г макарони
2 резена целина
6-8 розички карфиол
4-6 с. л. майонеза
1 с. л. горчица
2 с. л. зехтин
1 с. л. оцет
200 г шунка
Приготвяне:
1. Макароните се сваряват в подсолена вода. Морковите и целината се нарязват на кубчета и заедно с карфиола се сваряват в подсолена вода.
2. Охлаждат се и се разбъркват с макароните. Майонезата, горчицата, зехтинът и оцетът се разбиват.
3. С получената смес се подправят макароните. Салатата се украсява с шунка, нарязана на ивици.
2. Охлаждат се и се разбъркват с макароните. Майонезата, горчицата, зехтинът и оцетът се разбиват.
3. С получената смес се подправят макароните. Салатата се украсява с шунка, нарязана на ивици.
Коментари
Постави коментар