Мекици
Необходими Съставки
брашно - около 2 ч.ч.
ядково мляко - 250 мл
суха мая - 1 с.л.
сол - 2 щипки
захар - 2 щипки
олио
брашно - около 2 ч.ч.
ядково мляко - 250 мл
суха мая - 1 с.л.
сол - 2 щипки
захар - 2 щипки
олио
Начин на приготвяне
Ядковото мляко се затопля. От него се отделя около 100 мл и към него се прибавя маята, захар и сол. Разбърква се хубаво и се оставя за около 5-10 минути.
През това време се пресява брашното. Към пресятото брашно се прибавя сместа с маята. Добавя се и останалото ядково мляко.Разбърка се хубаво до получаването на еднородна смес.
Готовата смес за мекици се оставя завита със стреч фолио на топло за около 20-30 минути.
Олиото се слага на котлона да се сгорещи. След това с лъжица, потопена в олио, се взема от сместа и се пуска в сгорещено олио.
Мекиците се изпържват хубаво и от двете страни.
Готовите мекици се слага в купа, която е покрита с хартия, за да се отцеди излишната мазнина
През това време се пресява брашното. Към пресятото брашно се прибавя сместа с маята. Добавя се и останалото ядково мляко.Разбърка се хубаво до получаването на еднородна смес.
Готовата смес за мекици се оставя завита със стреч фолио на топло за около 20-30 минути.
Олиото се слага на котлона да се сгорещи. След това с лъжица, потопена в олио, се взема от сместа и се пуска в сгорещено олио.
Мекиците се изпържват хубаво и от двете страни.
Готовите мекици се слага в купа, която е покрита с хартия, за да се отцеди излишната мазнина
Коментари
Постави коментар